Ladies Excellence Clinic Bucuresti Square Logo

Terapia cu Ozon – imunitate, vitalitate si anti-ageing

Dr Diana Mihai Ladies Excellence Clinic Bucuresti Cover Picture-desktop
Dr Diana Mihai Ladies Excellence Clinic Bucuresti

In acest articol vom discuta in prima parte despre Terapia cu Ozon, iar in a doua parte desre Terapia cu Oxigen.

1. Terapia cu Ozon

Stres? Insomnii? Imunitate scazuta? Lipsa de energie? – Reda organismului echilibrul natural cu ajutorul ozonoterapiei!

Terapia cu oxigen-ozon curata sangele de virusi, bacterii, paraziti si asigura organismului conditiile necesare pentru a functiona in parametri normali. Tesuturile sau organele afectate primesc astfel elementul vital pentru a se putea recupera si a reveni la starea de sanatate .

Ozonoterapia sau terapia cu ozon este o alternativă și un mijloc complementar viabil pentru prevenția și tratarea depresiilor minore, precum și un adjuvant în tratamentul depresiei majore. Secretul terapiei constă atât în îmbunătățirea stării generale de sănătate, cât și în combaterea stresului, anxietății și a tulburărilor de somn, prin efectul său de stimulare a imunității și revitalizare a organismului.

Beneficiile ozonoterapiei

  • Întărește sistemul imunitar

Imunitatea reprezinta calitatea mecanismelor de aparare impotriva  agentilor patogeni ( virusi, bacterii, paraziti) sau mai simplu spus capacitatea organismului sa lupte impotriva virusurilor si bacteriilor astfel incat sistemul imunitar sa functioneze in parmetrii normali facand diferenta intre celulele sanatoase ( self ) si cele nesanatoase ( non-self )

  • În tulburările afective (depresie și anxietate):

Depresia erodează mecanismele imunitare ale organismului făcând ca factorii infecțioși să aibă șanse mai mari de a determina infecții puternice. În locurile din organism în care apar în exces procese inflamatorii, ozonoterapia scade intensitatea procesului inflamator, ajutând la vindecarea țesuturilor respective. Inflamația este necesară în lupta organismului cu patogenii și toxinele, dar când nu este menținută sub control, ea devine nocivă pentru aceasta. Ozonoterapia reușește să echilibreze sistemul imunitar, ferindu-l de virusuri, bacterii și paraziți.

Prin întărirea sistemului imunitar, ozonoterapia reușește să construiască o mai bună sănătate atât fizică, cât și psihică, contribuind la redarea tonusului, obținerea unui somn mai odihnitor și a unei stări generale de bine.

  • Crește nivelul de energie

Oboseala și extenuarea, lipsa vitalității și a tonusului pot fi depășite mai ușor cu ajutorul ozonoterapiei  în doze şi volume mari (OHT). Studiile preliminare au arătat că această procedură poate crește cu 500% ATP-ul mitocondrial, considerat a fi “uzina de energie” a organismului.

  • Îmbunătățește calitatea somnului și ajută la depășirea depresiei sezoniere

Datorită efectului său relaxant și de întărire a sistemului imunitar, ozonoterapia este un foarte bun adjuvant în simptomatologia depresiei sezoniere, atunci când organismul se resimte odată cu schimbările de temperatură ducând astfel la epuizare psihică și fizică, stare de neliniște și anxietate.

Ozonoterapia trateaza:

  • Probleme dermato-cosmetice ( acne, psoriasis, micoze, eczema, cearcane, celulita vergeturi )
  • Boli infectioase virale ( infectii hepatice, hepatita B si C )
  • Boli ale aparaturui genital si ae aparatului digestive ( vaginite si vulvite cornice, candidoze si constipatie , hemoroizi )

Cum se realizeaza o sesiune de ozonoterapie?

Ozonoterapia este o terapie ce actioneaza sistemic prin introducerea in sange a unei cantitati si concentratii bine stabilite  de oxigen-ozon cu ajutorul unui aparat si un kit steril , patentat si dedicat special acestei terapii. Cu ajutorul sau, este extrasa o cantitate de aproximativ 100 – 150 ml de sange de la pacient intr-un kit steril. Apoi, aparatul va adauga amestecul de ozon si oxigen in recipient, reintroducand ulterior sangele in organism prin acelasi kit care a ajutat la extragerea sa. Practic, toata procedura presupune doar o singura intepatura, durerea este minima, fara efecte secundare sau riscuri pentru pacient, si dureaza aproximativ 15–20 de minute.

Mod de administrare :

  1. AHT – sistem perfuzabil  ( se face o curatare interna a intregului organism )
  2. Insuflatii ( rectale si vaginale ) – cateter silicon
  3. Infiltratii cu ozon  ( distruge microbii, rejuvenare faciala si corporala )

Care este explicatie stiintifica din spatele ozonoterapiei?

Aacest atom se ataseaza de moleculele contaminate cum ar fi bacteriile si virusii, astfel structura lor chimica este schimbata o data ce intra in contact cu ozonul. Acest proces se numeste oxidare. Din acest acest principiu s-a rezultat faptul ca terapia oxigen-ozon nu afecteaza celulele sanatoase, astfel terapia cu oxigen-ozon sustine si intareste sistemul imunitar .

Terapia face un schimb de oxigen-ozon, astfel incat al 3-lea atom de oxigen-ozon este extrem de reactiv. Ozonul se produce prin ultra-violete si/sau descarcare electrica. ambele procese combina atomul O cu molecula de oxigen (O2) pentru a forma ozonul (o3). O data ajuns in sange, ozonul nefiind cunoscut de catre orgamnism se transorma intr-o molecula de oxigen (O2) si un atom (O) . O2 ( oxigenul ) imbraca celula sanatosa, practic o reintinereste iar atomul de o este atras de celulele nesanatose acestea fiind oxidate, practic distruse.

Cat de des este indicat sa se faca terapia cu ozon?

Autohemoterpia hiperbara (Terapia cu ozon hiperbar) se face, de regula, de 1 – 2 ori/ saptamana, dar in anumite situatii patologice ritmul administrarii poate fi zilnic. Protocolul se intocmeste in funtie de patologia pacientului, in cazul noului virus s-a evaluat un protocol de 12 sedinte.

Care sunt efectele secundare pe care le poate avea terapia cu ozon?

Ozonoterapia nu are efecte secundare, fiind o procedura medicala complet sigura. Singurele riscuri care exista, independente de siguranta procedurii, sunt legate de tehnica administrarii in sine a ozonului si fragilitatea venelor, riscul in acest caz putand fi acela de spargere a venelor si de aparitie a unui hematom.

Ce contraindicatii are ozonoterapia?

Terapia cu ozon are o singura contraindicatie: favismul (deficitul de G6PDH). De asemenea, exista si alte cateva contraindicatii relative: hipertiroidia necontrolata (tireotoxicoza), HTA necontrolata, sarcina (in primele 3 luni), AVC hemoragic acut, stari hemoragice acute, trombocitopenii – in ultimele doua cazuri nu se administreaza AHTM.

Ozonoterapia ucide bacteriile ?

este una din cele mai eficiente bactericide ale tuturor elementelor masurabile ale pamantului . ozonul distruge bacteriile si virusii prin distrugerea peretelui celular adica a invelisului , astfel incat niciuna dintre ele nu rezista in urma procesului de oxidare.

Exista cercetari stiintifice despre Terapia cu Ozon?

Da, in mediul academic sunt numeroase cercetari stiintifice despre Terapia cu Ozon. Alaturat puteti citi cateva dintre acestea: Medgasres 2019, Medgasres 2017, NCBI 2011, NCBI 2020, PagePressJournals 2018

Va asteptam la Ladies Excellence Clinic (Bd. Dacia nr. 19, Sector 1, Bucuresti) unde puteti avea o discutie cu Nusa Ioana din partea dr. Diana Mihai. La 6 sedinte de ozonoterapie intravenoasa vei primi 3 insuflatii vaginale cadou si la 10 sedinte de ozonoterapie intravenoasa vei primi 7 insuflatii vaginale de ozonoterapie cadou! Click aici pentru programari.