Ladies Excellence Clinic Bucuresti Square Logo

Tratamente pentru candidoza vaginala

Dr Diana Mihai Ladies Excellence Clinic Bucuresti Cover Picture-desktop
Dr Diana Mihai Ladies Excellence Clinic Bucuresti

Candida este o ciuperca care exista in mod normal in vagin, in echilibru cu alte bacterii din flora vaginala. In momentul cand apar dezechilibre la nivelul florei si “bacteriile bune” scad ca si numar, candida se inmulteste excesiv si apar unul sau mai multe simptome neplacute precum: mancarime vaginala (prurit), o secretie alba de o consistenta “branzoasa”, usturimi la urinare (disurie), dureri la contactul sexual (dispareunie), disconfort vulvar sau vaginal.

Tratamentul consta pe de o parte in eliminarea candidei – prin tratament antifungic, antibacterian sau bacteriostatic – si pe de alta parte in echilibrarea microbiomului vaginal (pentru a preveni recidiva). Daca nu echilibram ecosistemul vaginal si se vor pastra aceleasi conditii ale mediului din vagin, simptomele neplacute vor reapare.

Spalaturile in interiorul vaginului (cu degetele sau cu irigatorul) nu sunt recomandate, deoarece modifica si mai mult echilibrul florei vaginale. Va recomand sa folositi pentru “curatare” periodica aplicarea de ovule cu lactobacili, care vor popula vaginul si il vor echilibra si curata de factorii patogeni in mod natural.

Daca simptomele neplacute apar DUPA MENSTRUATIE de obicei, va recomand sa utilizati o cupa menstruala (de exemplu Cupa Menstruala Organica MINI ). Aceasta va colecta sangele menstrual si va proteja vaginul de modificarile de ph datorate acestui sange. Consider ca folosirea cupei menstruale este cel mai bun mod de a face fata zilelor de menstruatie, deoarece absorbantele si ob-urile pot modifica flora si ph-ul vaginal sau pot cauza inflamatii sau aparitia candidozei.

In caz de CANDIDOZA RECIDIVANTA le fac pacientelor si tratament cu PRP – “Terapia Vampir” (dupa ce tratam intai). Dupa menstruatia urmatoare, se recolteaza sange venos ca la analizele uzuale, pe care il prepar prin centrifugare in eprubete speciale. PRP (platelet rich plasma) obtinut il injectez total nedureros in mucoasa vagibala, dupa aplicarea unei creme anestezice locale. Stiu ca suna “dureros” insa nu veti simti absolut nimic: mucoasa vaginala se anestezeaza perfect cu aceasta crema iar acele pe care le utilizez le comand special pentru aceasta procedura si sunt extrem de subtiri, cat un fir de par – abia se vad.

Click aici pentru a programa o consultație cu Dr. Diana Mihai, la Ladies Excellence Clinic, Bd. Dacia nr. 19, Sector 1 (Piața Romană)