Ladies Excellence Clinic Bucuresti Square Logo

De ce imbatranim si tehnici de intinerire totala a corpului

Dr Diana Mihai Ladies Excellence Clinic Bucuresti Cover Picture-desktop
Dr Diana Mihai Ladies Excellence Clinic Bucuresti
 

De ce imbatranim?

Îmbătrânirea este un rezultat al răspunsurilor celulare la daune. De-a lungul anilor au fost propuse diferite teorii pentru a explica baza moleculară a îmbătrânirii celulare. Acestea includ acumularea de reziduuri toxice în interiorul și în afara celulelor, scurtarea telomerilor sau acumularea de leziuni în mitocondrii care limitează cantitatea de energie pe care o pot produce.

Toate se referă într-un fel sau altul la inducerea cronică a căilor de semnalizare a leziunilor care împing celula către procesul cunoscut sub numele de senescență. Acest lucru, care ar putea spori și pierderea progresivă a potenței nișei de celule stem adulte implicate în procesele de regenerare, ar putea explica impactul timpului asupra fiziologiei țesuturilor. Astfel, îmbătrânirea ar putea fi văzută ca o acumulare excesivă de celule deteriorate care adoptă un fenotip senescent (sau „vechi”).

De asemenea, s-a propus că efectele secundare ale anumitor procese necesare supraviețuirii organismului pot accelera procesele care declanșează îmbătrânirea. De exemplu, mecanismele care protejează celulele împotriva cancerului pot induce și senescența și pot contribui la această acumulare.

În cadrul ipotezei „îmbătrânirii ca urmare a deteriorării”, este important să se țină cont de faptul că oxigenul necesar pentru a menține viața provoacă perturbări importante mai multor componente ale celulelor, ceea ce contribuie apoi la deteriorarea progresivă care va duce în cele din urmă la senescența celulară. Acest lucru se datorează faptului că produsele de descompunere a oxigenului, cunoscute sub numele de specii reactive de oxigen (ROS), produc daune mici, dar măsurabile, ADN-ului și altor macromolecule.

Acumularea constantă a acestor leziuni sa dovedit într-adevăr că declanșează îmbătrânirea celulară. Acesta formează nucleul central al teoriei oxidative clasice a îmbătrânirii, care acum face parte dintr-un cadru mai larg care își propune să explice toate schimbările implicate în modificările fenotipice observate în îmbătrânire.

În concordanță cu faptul că oxidarea nu este singura cauză a senescenței celulare, s-a observat că antioxidanții au doar efecte limitate asupra îmbătrânirii organismelor, în timp ce pot crește de fapt alte patologii.

Vom rezuma înțelegerea noastră cu privire la principalii factori cunoscuți în prezent a fi implicați în fiziologia moleculară a îmbătrânirii celulare și, pe baza acesteia, vom explora intervențiile care ar putea face parte din instrumentele de medicină regenerativă în viitor, mai ales prin prevenirea unei construcții de celule senescente.

Tehnici de întinerire totală a corpului:

 • Boost mitocondrial 
 • Detoxifiere 
 • Nutraceutice 
 • Oxigenul hiperbar 
 • Microbiomul intestinal 
 • Restaurarea hormonală 
 • Terapia cu celule stem 
 • Antioxidanți 
 • Suplimente 
 • Restricții de calorii și nutrigenomică 
 • Yoga 
 • Meditaţie 
 • Reabilitare regenerativă

Va asteptam la Ladies Excellence Clinic (Bd. Dacia nr. 19, Sector 1, Bucuresti) pentru o consultatie intr-un mediu placut si confortabil. Click aici pentru programari.

Programari la +40 (770) 168 538 / Sau Mesaj pe WhatsApp